menu

dimecres, 28 de setembre del 2011

Desmitificació de la dieta Dukan

Són molts els que aquest estiu s'han afegit a seguir la famosa dieta Dukan, però sabien realment quines serien les seves conseqüències i efectes secundaris??

El 12 d'abril del 2011, la Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas ja va advertir sobre les possibles complicacions que poden arribar a aparèixer per seguir aquesta dieta fraudulenta. Sí, fraudulenta, perquè promet resultats ràpids, "màgics", prohibeix el consum d'un o diferents grups d'aliments, conté llistes d'aliments "bons" i "dolents", exagera la realitat científica d'un nutrient, aconsella productes dietètics als que atribueixen propietats extraordinàries, inclouen testimonis (normalment de gent famosa ben pagada) per aportar credibilitat i conté afirmacions que contradiuen a professionals de la salut experts en nutrició.

També l'Agència Francesa per la Seguretat Alimentària, del Medi Ambient i Ocupacional (ANSES), al novembre del 2010, ja va assenyalar que la dieta proposada pel Dr. Dukan podia comportar desequilibris nutricionals i podia ser altament arriscada, ja que podria comportar alteracions somàtiques, psicològiques, hormonals, de creixement o de rendiment.


Es tracta d'una dieta desequilibrada pel seu elevat contingut en proteïnes i baix en hidrats de carboni. Aquest fet provoca acidesa en el metabolisme (acumulació de cossos cetònics), risc renal per l'elevat consum de proteïnes animals, risc hepàtic i cardiovascular per l'elevat consum de greix animal i risc de carències nutricionals per no portar un control amb un nutricionista-dietista.

Finalment es troba el resultat més representatiu, que és l'efecte "yo-yo". Després d'un temps, es torna a recuperar el pes perdut i fins i tot se supera, amb la gran dificultat de tornar-lo a perdre.

Per tant, queda entès que no es recomana en absolut seguir la dieta Dukan. Sempre que es vulgui començar un procés per perdre pes, s'ha de fer seguint les indicacions i pautes marcades per un Nutricionista-Dietista.


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada