menu

dijous, 20 d’octubre de 2011

Dèficit de l'enzim DAO

Tots haureu sentit a parlar sobre el dèficit de l'enzim lactasa, el qual provoca intolerància a la lactosa; però alguna vegada heu escoltat alguna cosa sobre el dèficit de l'enzim DiAmino Oxidasa? És normal que no en sapigueu gaire encara que fagi molt temps que s'investiga, però és ara el seu moment de màxim reconeixement. 

El meu Treball de Final de Carrera va ser sobre aquest dèficit enzimàtic, i concretament, sobre un dels problemes que ocasiona: MIGRANYA

Aquest serà un primer capítol, només introductori, sobre el que representa aquest trastorn, a vegades per factors genètics, per bloqueig d'altres substàncies (fàrmacs i alcohol) o per factors patològics. 

La DAO és un enzim del nostre organisme necessari per metabolitzar un compost que es troba a la majoria d'aliments, la histamina. Què passa si tenim una baixa activitat de DAO...? Apareixen nombrosos efectes adversos per l'acumulació histamínica dins l'organisme, entre els quals es troben amb més prevalença: migranya, urticària, edemes, asma, colon irritable, malaltia de Crohn, fibromiàlgia i dolors osteopàtics, entre d'altres. (Cal diferenciar-ho molt bé de les al·lèrgies, sé que alguns haureu associat histamina amb anti-histamínics, però no és la mateixa via. Les al·lèrgies, ja sigui als àcars de la pols, als aliments, etc. provoquen l'alliberació d'histamina que tenim dins les cèl·lules. Però no ho complico més, aquest és un altre procés molt diferent al de la metabolització de la histamina provinent dels aliments). 

Aquesta breu introducció servirà perquè entengueu els següents articles on es parli de la DAO.

Artículo en Castellano

4 comentaris:

 1. Bona tarda,
  Avui he anat a recollir els resultats del migratest. Sóc una persona que pateixo molt de migranya i, últimament, d'urticaries "inexplicables" relaciondes amb la ingesta de peix (he llegit que el peix és un aliment ric en histamina). Els resultats han estat de 43,9 HDU/ML. Pel que he pogut veure en els varems, es tracta d'una activitat reduïda de DAO. M'estic plantejant començar amb el migrasin, però voldria saber si degut als meus nivells baixos de DAO caldria també combinar-ho amb una dieta o seria suficient amb el complement alimentari.
  Moltes gràcies,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Marta,

   Seguir una dieta especial és imprescindible per la millora dels símptomes. El Migrasin és un complement alimentari que cal utilitzar depenent de cada cas per potenciar els efectes de la dieta, ja que facilita l'eliminació de la histamina dels aliments, però sempre com a suport de la pauta nutricional.

   Salutacions!

   Elimina
 2. Hola Adriana bon dia, moltes gràcies per la teva web. Sisplau, m'agradaria saber si la càpsula del Daosin de Dr.Healthcare és d'òptima qualitat o si pel contrari podria danyar les mucoses si un és super sensible, és a dir així com els suplements d'enzims pancreàtics (lipasa, amilasa, proteasa) podrien danyar l'intestí gruixut, doncs, tinc interès en saber si això també podria passar amb el suplement d'enzim diamino oxidasa pres amb o sense càpsula? Si només fos per la càpsula que fos problemàtic, m'agradaria saber si enlloc de 20' abans dels àpats seria convenient prendre-ho només 5' abans, i si fos així l'estómac destruiria els enzims o només aproximadament un 15%? Sobretot recalco la pregunta de que si ets sensible prendre l'enzim podria afectar l'intestí gruixut com allò que en diuen colonopatia fibrosante crec? Moltes gràcies!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Jesús,

   No s'ha descrit mai cap efecte secundari en prendre l'enzim DAO. Cap dany a nivell de mucoses ni cap efecte advers. És un suplement que es dona en edat infantil també sense cap problema.
   Es pot prendre sense la càpsula si et costa d'empassar, però mantenint el marge dels 20 minuts perquè l'àcid de l'estòmac pugui trencar correctament la coberta de les boletes.
   Si tens cap més dubte escriu-nos.

   Salutacions!

   Elimina