menu

dijous, 27 d’octubre del 2011

La Nutrició i el FC Barcelona

La setmana passada vaig poder assistir a la primera xerrada que organitzava la Fundació del FC Barcelona juntament amb altres entitats, com la Fundació Alicia o la Fundació "SHE", sobre el projecte "Som el que fem, som el que mengem" a la sala d'actes de INEFC a Barcelona. 

Entre els ponents es trobava Pere Manuel, director de l'INEFC Barcelona, Enric Roca, patró de la Fundació FC Barcelona, Franchek Drobnic, Doctor en Medicina i fisiòleg del FC Barcelona, Joan Aureli Cadefau, Doctor i professor de l'INEFC Barcelona, Carlos Alberto González, metge epidemiològic i cap de la Unitat de Nutrició de l'Institut Català d'Oncologia, i David Barrufet, exporter d'hanbol del FC Barcelona. 


Es va parlar sobre la importància de seguir una bona alimentació en el món de l'esport donant com  exemple la Dieta Mediterrània. Diferents ponents van explicar que s'està oblidant aquest tipus d'alimentació saludable i que per contra s'abusa d'altres patrons que segueixen una alimentació rica en greixos saturats. 

L'objectiu d'aquest gran projecte és fomentar els hàbits alimentaris saludables a la població i informar a tots aquells futurs professionals de la salut, en aquest cas van ser estudiants d'INEFC, perquè el dia de demà puguin aconsellar correctament als seus alumnes, pacients o esportistes. 

Una de les intervencions més impactants per mi va ser quan el David Barrufet (1r equip FC Barcelona 1988-2010) explicava com eren les revisions nutricionals quan era jugador. El seguiment el feia un equip de metges i simplement controlaven el pes, sense mirar l'alimentació. Si superaven el pes recomanat tenien una sanció econòmica i devien tornar al pes estipulat en un termini de 15 dies. Tot això sense pautes d'un nutricionista evidentment, per tant, com ell comentava, ho conseguien fent el que els semblava, arribant a fer "tonteries". 

Per sort, actualment l'equip mèdic del FC Barcelona és multidisciplinar, amb metges, nutricionistes, fisioterapeutes, etc. que vetllen per la salut dels esportistes i així, augmenti el rendiment allargant la seva vida esportiva. 


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada