menu

dimarts, 25 d’octubre del 2011

La nova piràmide de la Dieta Mediterrània


La piràmide de la Dieta Mediterrània s’ha actualitzat per adaptar-se a l’estil de vida actual. El nou esquema incorpora elements qualitatius i quantitatius en la selecció dels aliments. 

Per iniciativa de la Fundació Dieta Mediterrània i en col•laboració amb nombroses entitats internacionals, un ampli grup d’experts en diverses disciplines com ara la nutrició, l’antropologia, la sociologia i l’agricultura, han consensuat un nou esquema que enriqueix la representació gràfica amb la incorporació d’elements qualitatius.

La nova piràmide segueix la mateixa pauta que l’anterior: situa a la seva base els aliments que han de sustentar la dieta i relega als estrats superiors, gràficament més estrets, aquells que s’han de consumir amb moderació. Tanmateix, s’afegeixen indicacions d’ordre cultural i social íntimament lligats a l’estil de vida mediterrani; des del concepte de la dieta entesa en un sentit ampli. No només es tracta de donar prioritat a un determinat tipus d’aliments, sinó a la manera de seleccionar-los, cuinar-los i de consumir-los. També reflecteix la composició i nombre de racions dels àpats principals.

Aquesta piràmide es planteja des del consens internacional i es basa en les últimes evidències científiques en el camp de la nutrició i la salut publicades en centenars d’articles científics en les últimes dècades, contribuint així a l’harmonització dels instruments educatius que s’utilitzen en la promoció de la Dieta Mediterrània, i respon a la necessitat d’un marc comú entre els països mediterranis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada