menu

diumenge, 26 de febrer del 2012

Atletisme + Ciclisme + Natació

La suma d'aquests tres esports dona com a resultat una de les proves esportives més exigents del mon, coneguda amb el nom de "Triatló". Esport olímpic des de Sydney 2000.

Aquesta prova es remonta als anys 30 a França, coneguda llavors amb el nom de "Les trois sports" i posteriorment, als anys 60, arriba a la illa de Hawaii amb un nivell d'exigencia encara més elevat, coneguda amb el nom de "Ironman". Aquesta última, provablement sigui la que ha donat més fama a aquest tipus de prova esportiva. 

El triatló olímpic és el més suau si es compara amb el nivell que es demana en la resta de competicions de triatló. 

Les distàncies són de 1,5 Km de natació, 40 Km de ciclisme i 10 Km de cursa. En la prova de llarga distància de la Unió Internacional de Triatló es realitza el doble de distàncies i la prova d'Ironman, els atletes arriben a fer 4 Km de natació, 180 Km de ciclisme i 42 Km de cursa

És evident que a més a més d'una preparació física importantissima aquests esportistes necessiten fer una alimentació rigurosa i molt ben pautada, ja des del primer moment que comencen a entrenar-se per la prova fins després d'haver-la fet. 

Si l'esportista no és assessorat per un professional de la nutrició seguirà dietes hipercalòriques i possiblement molt més proteiques del necessari. Per no parlar de la infinitat de suplements hiperproteics que existeixen i que es recomanen en diverses fonts sense, moltes vegades, el coneixement necessari.

En l'alimentació de qualsevol esportista, i més en aquestes proves tan exigents com l'Ironman on se solen fer dobles entrenaments, és vital fer una bona recuperació post-entrenament, a base d'hidrat de carboni i proteïna (relació 3-4:1).
Si es deixen 24h de descans, no és tant important fer una càrrega tan ràpida, però serà igualment imprescindible arribar a les quantitats necessàries d'hidrats de carboni al llarg del dia i de proteïna  com a recuperador.





En el pròxim article donaré les recomanacions específiques nutricionals i dietètiques per tot el que envolta l'activitat del Triatló. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada