menu

dilluns, 10 d’octubre del 2011

La cervesa engreixa?

L'any 2004 es va incloure el consum moderat i ocasional de begudes de baixa graduació alcohòlica com el vi, la cervesa, la sidra i el cava en la Piràmide de la Alimentació Saludable. Així doncs, perquè s'hauria de recomanar una beguda que engreixa? 
L'avantatge de les begudes fermentades és que tenen una graduació alcohòlica menor que les destil·lades. La cervesa aporta 45 Kcal per cada 100ml. Per tant, comparant-la amb altres begudes alcohòliques i refrescos conté menor quantitat de calories. Però no es va decidir incloure-la a la "Piràmide" per aquesta raó, sinó pel seu contingut important en vitamines, minerals i antioxidants que són beneficiosis per la salut. 

Ara bé, l'alcohol és una important font de calories que afecta a l'organisme considerablement i el seu procés d'assimilació és diferent de la resta d'aliments. Té lloc en el fetge, i en el moment de processar-lo allibera una substància coneguda com acetat que l'organisme crema per obtenir energia. Aquest procés fa que no es consumeixin les reserves de greix del cos per obtenir l'energia necessària. I això comporta l'acumulació d'aquestes reserves de greix, que per conseqüència fa que ens engreixem i empitjori la nostra salut.
Per aquest motiu la cervesa amb alcohol consumida en excés pot significar un problema per la salut. No per les seves calories, sinó pel seu contingut en alcohol. Quina seria la solució doncs? Cervesa sense alcohol


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada