menu

dilluns, 25 d’agost del 2014

Embaràs, migranya i enzim DAO

Autor foto: Moodboard - Getty images
Durant l'embaràs es produeix un augment de la producció de l'enzim DAO en la placenta per crear una barrera metabòlica i prevenir l'entrada excessiva d'histamina cap al fetus.  Estudis demostren que l'activitat de l'enzim es troba entre 500 i 1000 vegades més elevada durant l'etapa de l'embaràs. Aquest fet es dóna en qualsevol dona, tingui o no dèficit de l'enzim DAO

La diferència és que les dones que tenen migranya o altres símptomes típics d'acumulació d'histamina noten un canvi molt important. Experimenten una etapa de glòria durant l'embaràs. No han de recórrer a cap medicació, no tenen crisis de migranya, es troben bé. Aquest augment de l'enzim DAO comença entre el segon i el tercer mes de gestació i moltes dones descriuen que fins l'alletament no tornen a tenir símptomes.  

A més a més de la gran avantatge que tenen en no patir atacs de migranya és el fet de no preocupar-se tant per la dieta, no cal que sigui molt baixa en histamina. La meva recomanació és tenir cura dels aliments més rics com les conserves, els formatges molt curats i evidentment evitar les begudes alcohòliques, però poden fer vida normal. Durant l'embaràs no cal prendre suplementació d'enzim DAO si els símptomes desapareixen. 


Placenta i efectes de l'enzim DAO i la histamina
S'ha vist que quan l'activitat de l'enzim DAO continua sent baixa, i per tant es crea una acumulació d'histamina, hi ha complicacions gestacionals. Pot comportar una ruptura prematura de les membranes, la creació de tumors uterins i altres trastorns com diabetis, avortaments i naixements prematurs. Tot i que no és l'habitual. 

De totes maneres seria important controlar els nivells de l'enzim durant l'embaràs, així com els nivells d'histamina en plasma i orina. Aquests tres marcadors podrien incorporar-se en els protocols dels pròxims anys. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada