En els darrers anys ha crescut molt l'interès per la cultura japonesa en el nostre país i especialment la seva cuina. La combinació d'arròs, algues i peix cru és una font excepcional de iode, vitamina D, greixos saludables com l'omega 3 i hidrats de carboni complexos. Però, cal tenir cura de l'origen del peix i el seu procés d'elaboració, ja que existeixen dues regles vitals:
Makis de salmó i alvocat |
1. Que sigui fresc (com més fresc la qualitat de la proteïna serà millor i el nivell d'histamina menor).
2. Que s'hagi congelat o mantingut en salaó durant més de 28 dies (importantíssim perquè mori el paràsit Anisakis i així evitar una intoxicació). Els símptomes es poden confondre amb una apendicitis (dolor molt intens). Dóna parasitosis i es pot desenvolupar una reacció al·lèrgica al peix marí.
Per tant, escolliu bé el restaurant on aneu, i si ho feu a casa seguiu bé les regles del joc!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada