Les amines biògenes, una d’elles
la histamina, es formen en els aliments per acció dels enzims descarboxilasa
dels microorganismes a partir dels aminoàcids precursors. Fet que no passa en
les amines naturals o fisiològiques, que es formen durant processos metabòlics
de plantes i animals.
De
tota manera, la capacitat i la intensitat de formació d’una o més d’una amina
biògena varia segons la soca considerada i, a més, es veu afectada per les
condicions en què aquesta es desenvolupa. La possibilitat de rutes
biosintètiques alternatives i la participació combinada de diferents tipus de
microorganismes i les seves possibles interaccions complica encara més
l’establiment precís de la responsabilitat de la biogènesi d’aquestes amines en
els aliments.
Per tant, es necessiten uns requeriments concrets per tal que pugui créixer histamina en els aliments:
1. Que
hi hagi un creixement de microorganismes amb activitat descarboxilasa.
2. Que
hi hagi disponibilitat d’aminoàcids precursors i cofactors.
3.
Que les condicions ambientals siguin favorables per la síntesi i l’activitat de
les descarboxilases (pH, Aw, Tª…).
Bibliografia
- Histamine Molecule. London: Science Photo Library, 2010.
- VIDAL CAROU, M.C. Intolerancia a la histamina: Una nueva perspectiva para el viejo problema de la histamina iotras aminas biògenas en los alimentos. 4ª reunión de la Sociedad Española de Seguridad Alimentaria, 2007.
- VIDAL CAROU, M.C. Intolerancia a la histamina: Una nueva perspectiva para el viejo problema de la histamina iotras aminas biògenas en los alimentos. 4ª reunión de la Sociedad Española de Seguridad Alimentaria, 2007.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada