menu

divendres, 18 d’octubre del 2013

Aliments alliberadors d'histamina endògena


La xocolata i el Dèficit de DAO

En aquest grup es troben aquells aliments que alliberen la histamina endògena, és a dir, la que es localitza dins dels mastòcits. La seva presència en el medi provoca uns símptomes similars als d’una al·lèrgia alimentària, encara que en aquest cas no es tracta d’un mecanisme immunològic.


S’han descrit alguns aliments amb aquesta característica com: els fresons, la pinya, el kiwi, la salsa de tomàquet, el marisc, la xocolata, la clara de l’ou i alguns altres. 


No s’ha trobat el mecanisme que explicaria l’alliberació de la histamina endògena per part d’aquests aliments, només es parla de l’estrés i de diverses situacions emocionals. Però una hipòtesis podria relacionar-se amb l’elevat contingut que tenen alguns aliments del precursor de la histamina, la histidina (els productes làctics, la carn, el peix blau i altres aliments rics en proteïnes). No semblaria estrany pensar que la seva acumulació pogués donar com a resultat més histamina de la necessària i que per conseqüència hi hagués més histamina dins dels mastòcits provocant una alliberació no causada per factors immunitaris.


Bibliografía
- Sociedad Internacional del Déficit de DAO, 2013 [www.deficitdao.org]


Artículo en Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada