menu

dimecres, 18 d’abril del 2012

A menjar maduixes!

Maduixes de San Francisco, CA
Ja estem a la primavera i això significa que ha començat la temporada de les maduixes!!

Aquesta meravellosa fruita cultivada principalment en dues zones del món (Califòrnia i Espanya, concretament a Huelva i al Maresme), és genial perquè ens aporta poques calories i és molt rica en aigua i potassi, fet que li dóna un efecte diürètic.  La maduixa és la fruita per excel·lència de les dietes d'aprimament.

A més a més, les maduixes són una font important de vitamina B2 (Riboflavina), imprescindible pel creixement corporal i per la producció dels glòbuls vermells, de vitamina B9 (més coneguda com Àcid fòlic), vital per les dones en edat fèrtil, ja que pot prevenir defectes congènits importants en el cervell i la columna vertebral del nadó i de vitamina  C (Àcid ascòrbic), antioxidant que protegeix les nostres cèl·lules contra els efectes dels radicals lliures. Al mateix temps les maduixes ens aporten iode, un mineral bàsic pel bon funcionament de les glàndules tiroides i la producció de les hormones tiroïdals.

Per totes aquestes propietats i moltes més, el consum de maduixes és totalment recomanable! I a més a més, és una bona solució per aquella gent que pateix dèficit de DAO, ja que la seva involucració en l'acumulació d'histamina no és tan gran com la de la taronja, i en canvi per cada 100g d'aliment, ens dóna més quantitat de vitamina C!!


Artículo en Castellano

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. M'has alegrat el dia (de fet...la nit)!! tinc una caixeta de maduixes a la cuina, i m'estava preguntant si portarien molta histamina o no...demà per esmorzar....ració de vitamina C vermella i sucosa!!
      Gràcies Adriana per compartir el teu saber.

      Elimina
    2. Hola Neus! Les maduixes no són riques en histamina i per això es poden prendre, però ocasionalment (1 o 2 cops a la setmana o en petites quantitats). Tenen la característica d'alliberar histamina endògena.
      Salutacions!

      Elimina
  2. Aquest article es contradiu amb el contingut del prospecte de Migrasin, que junt amb Daosin són els únics sumplements existens de l'enzim DAO a Espanya. Seria interessant assegurar-se de la informació que circula (tenint en compte que hi ha moltes més fruites existents i precisament la maduixa és una de les NO recomanades a les persones amb dèficit DAO).

    http://www.migrasin.com/docs/Prospecto_Migrasin.pdf

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba,

      Tots els aliments contenen més o menys quantitat d'histamina o altres amines. En aquest cas, les maduixes es caracteritzen per provocar una alliberació endògena d'histamina, però amb el dia a dia en la consulta es confirma que un consum no diari es toleren correctament en la majoria dels casos. Però com sempre, cal un seguiment personalitzat (no serà el mateix un dèficit de 35 HDU/ml a un de 70 HDU/ml) i l'acompanyament de Migrasin o Daosin per complementar la dieta serà vital. No és recomanable eliminar aliments, per això un cop diagnosticat serà interessant saber quins aliments seràn més perjudicials per cadascú, i això només ho podem saber fent un estudi dels seus hàbits alimentaris.

      Gràcies

      Elimina
  3. M'estic plantejant de prendre Migrasin o Daosin. Seria millor fer-me primer una analítica? quin especialista me l'hauria de peticionar i valorar? Quin suplement es considera "millor" el Daosin o el Migrasin? tinc entès que la diferència principar és la presència de cafeina en el Migrasin. Si jo ja prenc uns tres cafès diaris, caldria la cafeïna del Migrasin?
    Sé que són moltes preguntes, però és que vull posar una mica de remei a les migranyes i no sé per on començar.
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per veure objectivament si tens dèficit de DAO hauries de fer-te l'analítica Migratest, no cal prescripció, la realizen diferents laboratoris privats. Els dos suplements són bons, però justament per la migranya el Migrasin está més indicat. A part de cafeïna conté vitamines del grup B.
      De res!

      Elimina